Volgens de KHN Alkmaar, de Alkmaarse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, kent de huidige horecanota van de gemeente Alkmaar te veel vrijheden. Zij hebben de politieke partijen benaderd en verwachten dat er duidelijke kaders ontwikkeld gaan worden.

Jeroen van Duin, voorzitter van KHN Alkmaar: "Alle panden in de binnenstad zijn vrijgegeven en er rust qua bestemming geen beperking op. Het ontbreekt echter aan toezicht en handhaving en de verantwoordelijkheid voor de Openbare Orde & Veiligheid wordt grotendeels bij de horeca neergelegd, omdat zij vrije sluitingstijden hebben. De gemeente Alkmaar laat hier echt steken vallen.”

Concreet ziet KHN Alkmaar graag een portiersverplichting, nu er vrije sluitingstijden gehanteerd worden, en wil de organisatie dat het gebied waarin het alcoholverbod geldt uitgebreid wordt. Daarnaast is de wens dat terrassen van april tot half oktober open zijn tot 01:00 uur, inclusief opengeklapte parasols.

Verder wil het KHN een horecastop, zodat bestaande bedrijven kans krijgen op een toekomst en voor vernieuwende initiatieven moet er een toetsingscommissie worden opgericht. Tevens zou er een speciaal beleid moeten komen voor Airbnb verhuurders en kan de toeristenbelasting gehalveerd worden.
Pin It
Bekeken: 4741x
https://ee.itk.ac.id/data/