In het slot van de waterpolocompetitie 3e Bondsklasse B stond zaterdag de derby DAW tegen De Reuring op het programma. De teams uit Alkmaar en Langedijk konden de punten beide goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. DAW won overtuigend met 20-8.

De Reuring begon scherp aan de wedstrijd en pakte al binnen een halve minuut een 0-2 voorsprong. Dit was het sein voor DAW om ook wakker te worden en binnen hetzelfde tijdsbestek was de stand weer gelijk door doelpunten van Jeroen Fennema en Maurits de Bruijn. Dit stuivertje wisselen ging nog door gedurende het eerste kwart, dat werd afgesloten met 5-4.

In het tweede kwart kon DAW de wedstrijd naar zich toe trekken. De Reuring werd van scoren afgehouden en moest vier doelpunten incasseren (9-4). Tijdens de derde periode liepen de Alkmaarders nog verder uit. Door onder andere drie doelpunten van de sterk spelende jeugdspeler Daan de Jong en vier treffers van Daan Happe werd de stand uitgebouwd naar 17-6.

Jeroen Fennema maakte er tijdens de laatste periode nog twee bij en Daan Happe tekende voor het slotakkoord. In de tussentijd scoorde De Reuring nog twee keer, voor een eindstand van 20-8.

DAW is hiermee zo goed als veilig met een achtste plek en 25 punten uit 19 wedstrijden. Met één puntje in de laatste drie wedstrijden zijn de Alkmaarders sowieso veilig in de 3e Klasse. De Reuring staat elfde en voorlaatste met 17 punten maar er zijn nog kansen. De nummer tien staat namelijk, met een wedstrijd minder gespeeld, ook op 17 punten.
Bekeken: 2407x