Twee jaar lang onderzochten Karel Emmens en Jan van der Hoeve de bouwgeschiedenis van de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Tijdens die ontdekkingstocht gaf de kerk haar geheimen prijs. Dit vormde de basis van een publicatie die in het najaar verschijnt, maar Karel Emmens zal er dinsdagavond 24 april al uitleg over geven.

Een deel van de bouwgeschiedenis van de Grote Kerk werd in de jaren negentig blootgelegd door archeologisch onderzoek .Nu is dat onderzoek aangevuld met nieuwe inzichten en kunnen de werkzaamheden die aan de kerk uitgevoerd zijn bijna stap voor stap worden gevolgd.

Die reconstructie van het bouwproces is mogelijk gemaakt door het bestuderen en analyseren van dakconstructies, muren, overgebleven bouwsporen, houtmonsters en kerkmeestersrekeningen. Emmens illustreert in zijn lezing zijn ‘recherchewerk’.

De lezing begint om 20:00 uur, kaarten zijn te verkrijgen in de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard en via bibliotheekkennemerwaard.nl. Kaarten kunnen alleen per pin of online worden afgerekend en kosten 7,50 per stuk – er is geen reductie van toepassing. Locatie: Grote of Sint-Laurenskerk, Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 2221x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/