Een hele grote verrassing is het niet, maar een voor de organisatie onaangename wel; er is dit jaar geen plaats op het Waagplein voor het Alkmaarse Culinair Plaza. "Stoppen doen we zeker niet. We hebben ook een verplichting naar de goede doelen, vorig jaar hebben we 80.000 euro opgehaald en het zou jammer zijn als we dit jaar geen geld voor ze kunnen inzamelen", zo laat een woordvoerder weten.

Al ruim een kwart eeuw trekt het Culinair Plaza op het Waagplein de nodige bezoekers, maar toen de gemeente besloot het kaasmarktseizoen te verlengen tot eind september ontstond een probleem. Daarna is geprobeerd een soort 'Culinair Plaza Editie' van de kaasmarkt te organiseren, die viel echter niet in de smaak bij de kaasdragers. Vorig jaar was er helemaal geen kaasmarkt vanwege Culinair Plaza en ook dat viel niet in goede aarde bij het gilde van de kaasdragers.

Dit jaar is dus duidelijk geworden dat het Culinair Plaza moet wijken voor Alkmaars grootste toeristentrekker en op zoek moet naar een andere locatie. Als alternatieve locaties worden de omgeving van de  Grote Kerk en park De Hout genoemd, maar daarover wil de organisatie nog niets kwijt. "Volgende week komen we met een persbericht naar buiten en daar zullen jullie op moeten wachten" luidt de reactie op vragen daarover. (foto: Ed van de Pol)
Pin It
Bekeken: 3199x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/