Dinsdag 10 april is het Nationale Buitenlesdag. Op initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, krijgen leerlingen op meer dan 2.100 scholen buiten les op deze dag. Natuurlijk doen ook scholen in het HAL-gebied mee. In Alkmaar nemen zestien scholen deel, in Heerhugowaard negen en in Langedijk twee.

Uit nieuw onderzoek van DUO blijkt dat op steeds meer scholen in Nederland buitenles gegeven wordt. En dat is goed nieuws, want een uitdagende les buiten is niet alleen leuk en gezond, het daglicht en de frisse buitenlucht zorgen er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas.

Met de Nationale Buitenlesdag willen Jantje Beton en IVN-leerkrachten stimuleren om meer buiten te spelen en te leren. En met succes: dit jaar hebben zich opnieuw meer scholen aangemeld. Steeds meer scholen en ook beleidsmakers zien de toegevoegde waarde van lessen buiten en gaan ermee aan de slag. Van alle leerkrachten geeft 30% inmiddels minimaal eens per maand buiten les en van 1.000 bevraagde docenten wil 89% vaker de klas uit.

Op basisschool ‘de Rivieren’ in de Amsterdamse Rivierenbuurt trapt cabaretière Sanne Wallis de Vries, onder andere bekend van haar rol als de strenge directrice Dreus in de ‘Mees Kees’ films, de Nationale Buitenlesdag af.
Pin It
Bekeken: 2410x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/