Zaterdagmiddag opende Speeltuin Ons Kinder Belang, beter bekend als de OKB, voor het eerst weer de deuren. En daarmee is het jubileumseizoen een feit want dit jaar viert de speeltuin het 50-jarig jubileum. De opening werd daarom dit jaar verricht door wethouder Anjo van de Ven.

Natuurlijk wordt er dit jaar aandacht besteed aan het jubileum, elke tweede zaterdag van de maand is er een extra activiteit en de boerderij biedt onderdak aan een heus slaapfeestje. Meer foto's van de opening zijn te vinden op onze Facebook pagina.

OKB kan rekenen op een goede reputuatie en flinke bekendheid in de omliggende wijken Rekerbuurt, Ooievaarsnest en Oudorperpolder en zelfs daaromheen. Zo'n 1.100 gezinnen zijn lid van de vereniging en vorig seizoen werden er 11.000 kaartjes verkocht.

Ieder jaar wordt de speeltuin weer helemaal in orde gemaakt door een onderhoudsploeg en wordt gekeken naar vervanging of aanvulling. De ouder-kindschommel is de laatste aanwinst, het is een schommel waar ouder en kind samen op kunnen schommelen.

OKB is ontstaan uit de in 1945 opgerichte Buurtvereniging Het Ooievaarsnest en wordt in 1951 zelfstandig. Onder andere vanwege vandalisme stopt OKB er in 1959 mee, om in 1968 het huidige terrein voor 600 gulden per jaar van de gemeente te huren. De boerderij krijgt de OKB voor één gulden in erfpacht onder de voorwaarde dat de OKB op het huidige terrein aan de Munnikenweg gehuisvest blijft. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 2491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/