Nee, er hoefde niets afgezet te worden en er hoefde ook niemand gecontroleerd te worden wanneer er langs de koninklijke gast werd gelopen. Het koninklijke jacht 'De Groene Draeck' lag woensdagavond heel ontspannen langs de Bierkade in Alkmaar, net als de tweekoppige bemanning die nog even genoot van een kop koffie. Gedronken uit bijpassende mokken die helaas niet op de foto mochten want "dat is toch een beetje privé".

De Groene Draeck werd in 1956 door het Comité Varend Nederland aan H.K.H. Prinses Beatrix aangeboden ter gelegenheid van haar 18e verjaardag en heeft Muiden als ligplaats. Maar een aantal maanden van het jaar verblijft het schip in Den Helder voor onderhoud en, waar nodig, restauratie. In dit geval was de bemanning onderweg van Den helder naar Muiden.

"We hebben ervoor gekozen om binnendoor te varen omdat je dan veel meer ziet", laat één van de twee vaste bemanningsleden weten. Ze zijn trots op het schip en doen dan ook geen enkele moeite om dat te verhullen. Er wordt op allerhande details gewezen zoals het prachtige met de hand gemaakte houtsnijwerk.

En waar nodig worden foto's op de smartphone getoond of een boek van boord gehaald. Wie er voldoende tijd voor neemt krijgt ongetwijfeld de hele historie te horen van het trotse duo
Pin It
Bekeken: 3329x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/