Bibliotheek Kennemerwaard en AZ bundelen de krachten en trappen samen het project 'Scoor een boek!' af. Dit project moet de leesvaardigheid en plezier in het lezen bevorderen bij kinderen van groep 6 van verschillende basisscholen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard.

Het leesproject combineert lezen met voetbal. In acht weken tijd proberen zo'n 3.000 leerlingen zoveel mogelijk mooie boeken te scoren in de klas.
AZ-speler Stijn Wuytens is het boegbeeld van het project en heeft in de bibliotheek Alkmaar Centrum een filmpje opgenomen, dat op de basisscholen in groep 6 vertoond wordt.

Vanwege 'de rust' tijdens de meivakantie organiseert de bibliotheek op 9 mei een experiencemiddag vol leuke '(sportieve) activiteiten in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Na acht weken lezen sluiten de leerlingen het project af.

'Scoor een boek!' heeft ook een thuisprogramma. Hiermee kunnen wedstrijdkaarten van AZ voor het hele gezin gewonnen worden.

'Scoor een Boek!' is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Landelijk nemen de volgende clubs deel: FC Groningen, Willem II, AZ, Go Ahead Eagles, NEC en Heracles. Afhankelijk van het gebied heeft de bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs.
Pin It
Bekeken: 2622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/