Vandaag is dag twee van de staking in het streekvervoer. Connexxion laat in een update op de eigen website weten dat reizigers er niet vanuit kunnen gaan dat bussen die maandag toch reden, vandaag ook weer zullen rijden.  Wel laat de streekvervoerder zoveel mogelijk de Alkmaarse stadslijnen 1 tot en met 5 rijden. Daarmee blijft onder andere het ziekenhuis bereikbaar per bus.

De staking maandag is volgens vakbond FNV in bijna het hele land goed verlopen. "Werkgevers hebben zich professioneel gedragen, alleen bij Connexxion voelden sommige chauffeurs zich geïntimideerd, zij werden aangemoedigd door de werkgever om vooral niet mee te staken".

Volgens FNV is landelijk meer dan 85% van de buschauffeurs en machinisten niet aan het werk gegaan. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) kwam aanzienlijk lager uit: rond 60%, met veel verschillen per regio. Connexxion kwam voor zichzelf op 70 à 75% uit.

De landelijke staking in het streekvervoer krijgt volgende week een regionaal vervolg. Dat heeft FNV-onderhandelaar Paula Verhoef gezegd in het tv-programma Nieuwsuur. ''Wij realiseren ons wel dat het lastig is voor passagiers, er komt dus niet opnieuw een landelijke staking, maar we gaan regionaal wel druk zetten."
Pin It
Bekeken: 2679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/