Tijdens de wekelijkse kaasmarkt organiseert stadsorganist Pieter van Dijk ook dit jaar weer elke vrijdag twee gratis toegankelijke orgelconcerten in de Grote Kerk van Alkmaar. Vrijdag 11 mei zullen spelen Diederik Blankesteijn en Floris van Gils. Beide organisten spelen op zowel het Van Hagerbeer/Schnitger orgel als op het Van Covelensorgel.

Diederik Blankesteijn (foto links) kreeg orgelles van Willem van Twillert en studeerde daarna onder Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment studeert hij daar bij Matthias Havinga en 'onze' Pieter van Dijk. Hij volgde masterclasses bij binnen- en buitenlandse grootmeesters.  De organist won prijzen op meerdere orgelconcoursen.

Floris van Gils studeerde theologie in Amsterdam en combineert deze studie met de studie orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, onder Jos van der Kooy. Van Gils is als kerkorganist actief in de hervormde gemeente van Ooltgensplaat-Langstraat (Goeree-Overvlakkee) en de gereformeerde kerk van Den Bommel.

De concerten beginnen elke vrijdag om 12:00 uur en om 13:00 uur en duren een half uur. Meer informatie op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2657x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/