In het informele formatiecircuit viel vandaag op dat de wethouders voor de nieuwe raadsperiode al in beeld zijn op het gemeentehuis.  Informateur Erik van der Maas verklaarde gisteren nog via een persbericht dat er sprake is van ‘goede robuuste besprekingen met een open houding van de partijen’ en rept verder met geen woord over een totstandkoming van een coalitie en al helemaal niet over welke wethouders plaats zullen nemen in het college.

Maar de stoelendans van de wethouders is al zo goed als rond, zo meldt het NHD. OPA-wethouders Kloos en Van de Ven zullen aankomende raadsperiode buiten de boot vallen, het zijn de beoogde coalitiepartijen VVD, D66, CDA , PvdA en Groen Links die de nieuwe wethouders leveren.

Bekende namen Pieter Dijkman (VVD), Elly Konijn (D66), Paul Verbruggen (oud-fractievoorzitter PvdA) en Christian Braak (fractievoorzitter en lijsttrekker GroenLinks) vallen als gesproken wordt over wethouders. Nieuwkomer Marcel van Zon (CDA) wordt volgens de krant genoemd als vijfde wethouder.

Zolang de coalitie niet officieel bekrachtigd is door de informateur is deze zetelverdeling ook niet officieel. Of het fakenews is, kan alleen de informateur bevestigen. Maar die zwijgt wijselijk tot hij de coalitie rond heeft.
Pin It
Bekeken: 4244x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/