Het juniorenteam van de Alkmaarse rugbyclub is van het weekend derde geworden bij het NK Sevens in Amsterdam. Met het NK voor zeventallen sluit de rugbyjeugd van 14 en 15 jaar een succesvol seizoen af. Eerder werd al gewonnen in de landelijke 2e Plate klasse en was er een tweede plek in een sterk bezet toernooi in Den Bosch. Een aantal spelers zijn geselecteerd voor het nationale rugbyteam onder 17 jaar.

In de voorronde op 19 mei in Middelburg plaatsten de Alkmaarse junioren zich voor de landelijke finale, door met drie sterke wedstrijden tweede in de eigen poule te worden. In de kwartfinale tegen Haarlem keek Alkmaar tijdens de rust nog tegen achterstand aan, maar was in de tweede helft veruit de sterker en fitter. Er werd gewonnen met 40-26.

In een bloedstollende halve finale tegen Breda, waarin Alkmaar na een vroege achterstand sterk was teruggekomen, verloor het juniorenteam nog nét in de laatste seconde van de wedstrijd met 26-28. Alkmaar eiste hierdoor de derde plaats op het NK Sevens. Een mooie prestatie, aangezien de aanvoerder door een blessure vanaf de kant moest toekijken.

Nu is het tijd voor plezier. Van 22 juni tot en met 24 juni gaan de junioren op kamp ter afsluiting van het seizoen. Ze gaan kamperen, fietsen, sporten en gezellige en uitdagende activiteiten beleven, maar natuurlijk moeten ook huishoudelijke taken verricht worden.

Tijdens het kamp speelt het juniorenteam op zaterdag 23 juni een wedstrijd op Strand Zuid in Bergen aan Zee. De wedstrijd tegen Haarlem, Amstelveen, AAC Amsterdam, Waterlandduurt duurt van 10:00 tot 13:00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.
Pin It
Bekeken: 2473x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/