Eerder deze week is twijfel ontstaan over de anatomische expo 'Real Human Bodies'  in Grandcafé Koekenbier in Alkmaar. De tentoonstelling, die voor zaterdag 9 en zondag 10 juni staat gepland, is mogelijk illegaal of op andere wijze choquerend.

De twijfels liggen vooral bij de herkomst van de lichamen. Het zou mogelijk gaan om dakloze Chinezen van de Falun Gong groep. Maar volgens de organisatie achter de expositie wordt gebruik gemaakt van Amerikaanse lijken. Het bijbehorende statement op de website is naar verluid om onduidelijke redenen verwijderd, al wordt wel benoemd dat de organen van donoren komen.

De organisatie achter 'Real Human Bodies' zou Koekenbier hebben gedreigd met schadeclaims mocht het grandcafé afzien van de tentoonstelling. Daar was sprake van toen Koekenbier lucht kreeg van de twijfels rond de herkomst van de lichamen.

Eerder stond de expositie gepland in Kasteel de Vanenburg in Putten. Het kasteel heeft de expositie wél afgelast omdat Real Human Bodies bewijzen die moesten aantonen dat de herkomst van de lichamen niet omstreden is, niet op tijd werden vertoond.

De verzameling, die  internationaal ook bijval geniet, bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D exhibits.

Real Human Bodies is zaterdag en zondag te zien tussen 11:00 en 18:00 uur. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang, scholieren en studenten betalen 10 euro en volwassenen 15 euro. Meer informatie op bodies-expo.nl. (foto: bodies-expo.nl)
Pin It
Bekeken: 2739x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/