De Onafhankeljke Partij Alkmaar (OPA) heeft vanuit de nieuwe rol als oppositiepartij de aanval geopend op het coalitieakkoord. Fractievoorzitter Victor Kloos heeft vragen gesteld over de in het akkoord aangehaalde maar nog niet bestaande wetten rond 'blurring'. Blurring is het combineren van bijvoorbeeld detailhandel met horeca.

De coalitie geeft in het nieuwe akkoord 'Alkmaar aan Zet' aan te willen kijken naar de mogelijkheden voor 'blurring' in Alkmaar, "mits dit past binnen de wettelijke kaders". Maar volgens OPA zijn er nog geen wettelijke kaders en zijn er alleen nog maar experimenten in andere steden uitgevoerd. Daarmee zijn de woorden van de coalitie 'loos', vindt Kloos.

Grote beperking is momenteel de Drank en Horecawet, die gewijzigd moet worden om 'blurring' mogelijk te maken. OPA heeft er al eerder mondeling vragen over gesteld.  Fractievoorzitter van coalitiepartij CDA Iris Zeijlemaker, gaf toen aan naar de mogelijkheden te willen kijken om als gemeente de leiding te pakken in lobby richting Den Haag.

OPA wil nu graag weten of daar al iets mee is gedaan en of de coalitie de aanpassing van Drank en Horecawet ook essentieel vindt om het in het coalitieakkoord vermelde "vernieuwend ondernemen" mogelijk te kunnen maken. (foto: Victor Kloos)
Pin It
Bekeken: 3873x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/