Zowel gemeente Alkmaar als gemeente Heerhugowaard willen dat er een extern onderzoek komt naar de financiële gezondheid van de GGD. De organisatie zit al meerdere jaren achtereen in de rode cijfers en vindt de eis van een extern onderzoek geldverspilling. De oorzaak van de tekorten ligt aan de financiële tegenvallers in het verleden, zo meldt GGD aan het NHD.

De rode cijfers zijn volgens de GGD verklaarbaar. Zo heeft de organisatie nog last van het mislukte project over het upgraden van het cliëntendossier in 2016. Het cliëntendossier werd toen niet gerealiseerd, maar leverde de GGD wel een schadepost van bijna een half miljoen op. Een andere oorzaak zou zijn dat de organisatie in 2017 naar schatting twee ton misliep doordat er minder vluchtelingen kwamen dan verwacht.

De bezorgdheid van de gemeenteraden over de cijfers vindt GGD logisch, omdat de nieuwe gemeenteraadsleden niet helemaal op de hoogte zijn van de financiële tegenslagen van de afgelopen jaren.

GGD verwacht volgend jaar wèl uit de rode cijfers te komen. Zo wordt er momenteel een efficiëntieslag gemaakt om kosten te kunnen besparen.
Pin It
Bekeken: 2881x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/