Voor het vierde jaar op rij stijgt de waardering die studenten hebben voor hun opleiding bij Hogeschool Inholland. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, waaraan mee dan 250.000 studenten aan deelnamen. Opvallend is dat de landelijke trend juist licht daalt en Inholland als enige brede hogeschool in de Randstad een stijging vertoont. In Alkmaar zijn studenten zeer te spreken over de sfeer en de inhoud van de opleiding, met name in de sector sociaal werk.

Studenten van Inholland Alkmaar waarderen vooral de persoonlijke aanpak en de manier waarop zij betrokken worden bij hun opleiding. Romy Rietdijk, studente Maatschappelijk Werk & Dienstverlening: “De docenten zijn goed bereikbaar en betrokken bij mij en mijn leerproces. Als ik ze tegenkom vragen ze ook regelmatig hoe het met me gaat en hoe het ervoor staat. Ik vind die betrokkenheid heel fijn. Als een docent betrokken is, wil ik nóg meer tijd en moeite steken in mijn opleiding”. Medestudent Ouahiba Ait Salah is het met Romy eens. “Ik voel me heel fijn binnen de hogeschool. De docenten en studenten liggen op één lijn. Je kunt altijd bij ze terecht.”

Romy en Ouahiba hebben ook het gevoel dat docenten open staan voor feedback. Romy: “We zijn een betrokken klas. Dus als er iets is, maken we er direct werk van. Docenten pakken onze vragen dan direct op of geven aan dat ze er mee aan de slag gaan. En als je een klacht hebt hoef je niet direct naar de opleidingscoördinator. Je kunt je docenten direct opzoeken. Ze helpen je graag”. Ouahiba: “Bij mijn studieloopbaanbegeleider kunnen we altijd terecht als we iets niet goed vinden of juist wel. Zij komt ook zelf met vragen over onze gedachten. Ik heb dan echt het gevoel dat ze er iets mee doet”.

Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz is blij met de positieve geluiden. “De waardering van studenten stijgt voor het vierde jaar op rij. Niet alleen zijn er mooie resultaten geboekt door studenten, docenten en onderzoekers; onze studenten zijn ook erg tevreden met hóe we dat doen. Ik ben blij dat de enquête bevestigt dat we goed bezig zijn en ben trots op waar we met Inholland staan. Met de feedback van studenten kunnen we weer verder vooruit.”
Pin It
Bekeken: 2948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/