Vrijdag 13 juli is het stadsorganist Pieter van Dijk die voor de twee kaasmarktconcerten plaats zal nemen achter zowel het Van Covelensorgel als het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Hij zal tijdens de gratis toegankelijke concerten werken van onder andere Scheidemann, Bach en Braga spelen.

Pieter van Dijk (1958) is organist van de Grote Sint Laurenskerk en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel en hoofd van de orgelafdeling is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is hij professor voor orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg.

Zijn eigen orgelopleiding ontving Pieter van Dijk aan het Conservatorium in Arnhem en daarna ging hij bij diverse grootmeesters in de leer. Op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck (1986) behaalde hij prijzen. Van Dijk vormt een orgel duo met Frank van Wijk en Maurizio Croci en treedt regelmatig op als continuo speler met Annegret Siedel (barokviool) en Elina Keijzer (blokfluit). Ook werkt hij regelmatig samen met het Amstel Quartet en La Sfera Armoniosa. Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen, de VS en Japan.

De kaasmarktconcerten worden gegeven om 12.00 uur en 13.00 uur en duren een half uur. Meer informatie over de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2372x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/