Er was veel onrust over de nieuwe dienstregeling van Connexxion en dan vooral over het opheffen van Lijn 5, die vanaf het station Alkmaar CS door De Hoef naar het ziekenhuis rijdt. De lijn was volgens Connexxion niet rendabel omdat alleen ouderen er gebruik van zouden maken.

Buslijn 1, die nog wel zou rijden vanaf eind juli, volgt een langere route en rijdt maar één keer per uur. Daarbij moet voor een bezoek aan het ziekenhuis worden overgestapt op het station.

Politiek Alkmaar schaarde zich achter de bezorgde bewoners van het Hoefplan, de SP organiseerde een drukbezochte actiebijeenkomst, OPA stelde vragen aan het college en Leefbaar Alkmaar pleitte voor het inzetten van een buurtbus.

De gemeenteraad gaf gehoor aan alle commotie: de buurtbus komt er als het aan de gemeenteraad ligt. Het idee van Leefbaar Alkmaar kreeg steun van alle fracties. Het college moet nu met het idee aan de slag.
Pin It
Bekeken: 3727x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/