Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat oude bomen kappen op de Westdijk, gelegen tussen de N242 en het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Dit meldt het NHD. De voorzorgsmaatregel wordt genomen vanwege de kans dat de bomen uit zichzelf omwaaien en dan de hele wortelkluit uit de dijk rukken. Water uit het kanaal gaat in het gat van de dijk Heerhugowaard terecht komen en de polder zal overstromen.

De bomen zijn vrij oud en vangen steeds meer wind omdat ze blijven groeien. Sinds er hardere windstoten en zwaardere regenval voorkomen door klimaatverandering, wordt het een zware taak voor de bomen om stand te houden. Als de bomen niet snel verwijderd worden, kan de schade tot honderden miljoenen euro's oplopen.

Wel zal er groen terugkomen in de plaats voor de te verwijderen bomen, maar niet meer dan 4 meter hoog. Het groen zal vooral bestaan uit hagen van meidoorns en wilgen. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 3021x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/