Vorig jaar werden in Huize Westerlicht aan de Prinses Julianalaan in Alkmaar meerdere vleermuisnesten gevonden terwijl de Regionale Uitvoeringsdienst in opdracht van de Noordwest Ziekenhuisgroep wilde beginnen met de asbestsanering van de zolder.

Vervolgens werd een poging gedaan de beschermde dieren het pand uit te krijgen door de ingangen te blokkeren maar de uitgangen niet. Actiegroep Red de Hout gaf toen aan dat door die maatregel veel jonge vleermuizen alleen achterbleven en daardoor uithongerden. De groep concludeerde dit zonder concreet bewijs maar bleek wel gelijk te hebben.

Het Noordwest Ziekenhuisgroep en de Regionale Uitvoeringsdienst komen de actievoerders van Red de Hout nu tegemoet door een aparte ruimte in Huize Westerlicht te maken voor de vleermuizen.

Red de Hout is echter niet tevreden met de gang van zaken, zo is in een eigen verklaring te lezen: "het is niet erg fraai dat een rookgordijn wordt gebruikt om de aandacht af te leiden van het feit dat de instanties hier gefaald hebben en dat NWZ en Sweco de hand boven het hoofd gehouden wordt".

Ingenieursbureau Sweco krijgt ook de wind van voren: "Sweco verzuimde vorig jaar ook om NWZ te waarschuwen dat er wel degelijk een vergunning nodig is voor de sanering van asbest in Huize Westerlicht. Nu is dit bedrijf tevens de specialist die ervoor moet zorgen dat gewerkt wordt volgens de vergunning die ze zelf hebben aangevraagd en waarvan grote delen door de RUD zijn gekopieerd."

Het gehele statement is te lezen in de Facebookgroep van de actiegroep.
Pin It
Bekeken: 2946x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/