PvdA Alkmaar heeft het college van Alkmaar schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het toelatingsdocument voor regionale organisaties in de jeugdbescherming en jeugdreclassering. De fractie maakt zich zorgen over een gebrek aan afstemming met gecertificeerde instellingen, lagere tarieven en toename van regeldruk door invoering van tijdschrijven.

De aanbesteding voor jeugdreclassering en -bescherming is voor drie jaar met de mogelijkheid van twee keer twee jaar verlenging. PvdA Alkmaar wil weten hoe de raad geïnformeerd wordt over de uitgangspunten en ook over de reactie van aanbieders op de marktconsultatie.

Verder vraagt de fractie in hoeverre het landelijke kostprijsonderzoek van adviesbureau Berenschot meegenomen is in de procedure, met name het advies om gecertificeerde instellingen te consulteren, en of er voorafgaand regionaal overleg geweest is over tarieven.

In het toelatingsdocument wordt aangegeven dat "tijdschrijven onlosmakelijk verbonden is"aan  de bekostiging van de twee typen jeugdzorg. PvdA Alkmaar wil hier meer over weten, want het is geen voorstander van strakke urenregistratie. De fractie vindt dit strijdig met het uitgangspunt van de gemeente dat bureaucratie in de zorg omlaag moet.

Tot slot vraagt de PvdA het college hoe de raad zal worden geïnformeerd over de reacties van aanbieders op de marktconsultatie en of de raad met het college in gesprek kan over de resultaten, voordat het definitieve programma van eisen en de tarieven worden vastgesteld.
Pin It
Bekeken: 2897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/