VVD Alkmaar heeft vragen gesteld aan het Alkmaarse college over eerdere plannen om de Huiswaarderweg ongelijkvloers te maken. Het was één van de speerpunten in het verkiezingsprogramma. Het kabinet trekt twee miljard extra uit voor infrastructuur, VVD-raadslid Stefan de Haan vindt dit een goede reden om het onderzoek naar de haalbaarheid op korte termijn te starten.

Fractievoorzitter John van der Rhee zei hierover voorafgaand aan de verkiezingen: ‘’De Huiswaarderweg verdeelt Alkmaar in tweeën. Wij zien kansen om de verschillende wijken aan elkaar te knopen waardoor er mogelijkheden ontstaan voor groene verbindingen. De Huiswaarderweg grenst direct aan de Rekerhout. Ook nieuwe waterroutes worden dan mogelijk.’

De vrijkomende ruimte wil de VVD mede benutten voor woningbouw, die wat de liberalen betreft best de hoogte in mag. Van der Rhee: ‘’Een ondergrondse Huiswaarderweg is een forse investering die natuurlijk wel te betalen moet zijn. Woningen fungeren daarom als de grootste kostendrager. Bovendien slaan we dan twee vliegen in één klap, want aan nieuwbouw is in onze gemeente grote behoefte.

Een prettige bijkomstigheid is dat de grond van dit deel van de Alkmaarse ring al in eigendom en beheer van de gemeente is. Het hoeft dus niet eerst verworven te worden.
Pin It
Bekeken: 3889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/