D66 Alkmaar heeft het college van Alkmaar vragen gesteld over het ongemoeid laten van de verordening op basis waarvan uitkeringen aan leerlingen met een arbeidsbeperking wordt betaald. Middels de regeling krijgen zij 243 euro netto per half jaar, veel minder dan niet-gehandicapte leerlingen kunnen bijverdienen. Bovendien werden vraagtekens gezet bij de berekeningen van het bedrag.

De verordening leverde al vragen op in de Tweede Kamer en gemeente Heerhugowaard, waar het regionale Halte Werk de uitkeringen ook regelt, heeft haar verordening inmiddels aangepast. Hier kan de doelgroep, voor wie het vaak lastig is een bijbaantje te vinden, zo'n 1.800 tot 3.000 per jaar ontvangen.

D66 wil weten waarom de 'vorm van rechtsongelijkheid' in gemeente Alkmaar wel nog bestaat en of het college van plan is hier wat aan te doen met terugwerkende kracht tot januari 2018.

Verder wil de fractie weten hoeveel geld de gemeente in 2018 ontvangt van het Rijk voor de regeling, hoeveel leerlingen hier gebruik van maken, in welke mate de doelgroep wordt voorgelicht over de regeling en of ze aangespoord worden hier gebruik van te maken. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat minder dan 10% van de doelgroep een uitkering krijgt.
Pin It
Bekeken: 3226x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/