Grootschermer wordt weer hét knikkerdorp tijdens de 5e Leeghwaterdag, die zondag 5 augustus plaatsvindt. Op de knikkerbaan tussen de kerk en het Raadhuis wordt weer een wedstrijd gehouden en in het Raadhuis worden oude dorpsfoto’s getoond en rondleidingen gegeven. De activiteiten staan in het teken van de thema’s Erfgoed en Historie.

De zondag was traditioneel de dag dat de voornamelijk oudere heren in Grootschermer knikkerden. In pak en met zondagse pet werd tegenover het Raadhuis fanatiek gestreden om een handvol losse centen. Rond 1968 kwam hier een einde aan, maar nu wordt er weer geknikkerd op de speciaal aangelegde knikkerbaan. Tijdens de 4e Leeghwaterdag bezochten ruim honderd mensen de wedstrijd.

De wedstrijd duurt van 15:30 tot ongeveer 17:00 uur. Volgens traditie wordt uitsluitend door mannelijke duo's gespeeld die in de voormalige gemeente Zuid- en Noord-Schermer zijn geboren.

In het Raadhuis worden van 12:00 tot 17:00 uur oude dorpsfoto’s getoond op een groot scherm en zijn er rondleidingen. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor het in standhouden van het cultureel erfgoed wordt op prijs gesteld.
Pin It
Bekeken: 2266x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/