Gemeente Alkmaar moet van de bestuursrechter alsnog een winkelvergunning afgeven voor het pand van Klaver aan de Helderseweg. Het pand, waar voorheen autodealers gevestigd waren, staat al langere tijd leeg, maar een detailhandelaar had wel zin om 1.500 m2 te huren. Het pand heeft geen winkelvergunning dus diende de eigenaar Klaver Helderseweg BV een jaar geleden een aanvraag in bij de gemeente.

De aanvraag kwam bij de gemeente niet binnen via het gebruikelijke Omgevingsloket, maar per post. "We hebben de firma gevraagd om de aanvraag nog een keer te versturen via het Omgevingsloket, maar daar is geen gehoor aangegeven," licht perswoordvoerder Wouter Kraakman toe.

De rechter vond dit geen reden om de aanvraag niet in behandeling te nemen. De gemeente had moeten reageren binnen de acht weken die ervoor staan. Het gevolg is dat Klaver nu recht heeft op de winkelvergunning, maar deze nog steeds niet in handen heeft. De gemeente had de officiële bekendmaking afgelopen februari al moeten publiceren maar dat is tot op heden niet gebeurd.

De bestuursrechter besliste dat de gemeente binnen twee weken bekend moet maken dat de winkelvergunning is verleend. Voor iedere dag later moet de gemeente 100 euro betalen. Daarnaast besliste de rechter dat een bedrag van 1.260 euro betaald moet worden aan Klaver, omdat deze al sinds februari wacht op de vergunning.
Pin It
Bekeken: 2969x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/