Bot Bouw was verbaasd dat de bewoners niet op de hoogte waren van het bouwproject in de Boeijerstraat in de Rijp en wilde met de Rijpernaren toch in gesprek gaan om de onvrede over de gang van zaken weg te nemen en zo draagvlak te creëren.

De projectontwikkelaar luisterde naar alle argumenten en heeft samen met de bezwaarmakers aanpassingen in het bouwplan gemaakt. Zo worden er meer parkeerplaatsen en meer groen ingetekend. Ook komt er een plek voor bootjes aan de waterkant.

Om de buurt veilig voor spelende kinderen te houden, worden inritten van een aantal woning veranderd op de tekening. De bewoners zijn blij dat de bouwer wel wilde luisteren en hun wroeging kon wegnemen. Over de wensen voor het straatwerk en de kinderspeelplek mag de gemeente zich buigen.

Verder wordt de vergunning door de ontwikkelaar pas aangevraagd nadat de bewoners de laatste versie met de aanpassingen hebben gezien. Dat zal in september gebeuren.

Over het nieuwbouwproject in de Boeijerstraat werd in 2016 al gesproken. In ieder geval tussen gemeente en Bot Bouw. De gemeente had de bouwer vervolgens groen licht gegeven en was niet meer van plan om hier aan te tornen, ondanks de bezwaren die de buurtbewoners die na de bezwaarperiode kwamen.

De gemeente had wel een publicatie gedaan, maar niet de bewoners direct geïnformeerd. Zij vernamen dan ook pas iets over de plannen toen het bouwbord op het braakliggend terrein van de voormalige basisschool de Tweemaster werd gezet. Dat schoot in het verkeerde keelgat.

Niet alleen was er onvrede onder buurtbewoners over de gebrekkige communicatie over het bouwproject van tien woningen en vijf vrijstaande huizen, maar ook over de bouwplannen zelf: te weinig parkeerplaatsen, onveilige verkeerssituaties en te weinig groen. De recente aanpassingen van Bot Bouw stellen de bewoners tevreden.
Pin It
Bekeken: 2485x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/