KunstNetTV begint het nieuwe seizoen met een portret van de Alkmaarse architect Lody Trap. Hij ontving vele prestigieuze prijzen en onderscheidingen voor diverse projecten. Lody Trap was voorbestemd architect te worden. Zijn vader was aannemer en al op jonge leeftijd hielp hij met het bouwen van huizen.

Na een technische opleiding studeerde hij af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. In 1989 vestigde hij zich als zelfstandig architect in Alkmaar en niet veel later als architect partner/ directeur van Noordwestzes Architecten en Ontwerpers. Sinds mei 2015 is zijn architectenbureau Lody Trap Architecten gevestigd aan de Alkmaarse Oudegracht.

Enkele bekende projecten van Lody Trap zijn de Ringers brug, de Singelgarage en de uitbreiding van het Petrus Canisius College in Alkmaar waarbij het vooraanzicht van het gebouw uit 1927 in tact moest blijven. Voor zijn ontwerp van het PCC in Heiloo won hij in 2016 de AIA Architectuurprijs voor het ‘Mooiste gebouw van Heiloo.’

In deze KunstNetTV uitzending blikt hij terug op een aantal projecten. Doordat tegenwoordig veel bouwprojecten Europees worden aanbesteed is nauwelijks nog mogelijk is om als gemiddeld architectenbureau voor dergelijke projecten zoals de Ringers brug in aanmerking te komen.

Voor Lody Trap is Architectuur een manier van leven. Een continue proces van ideeën en oplossingen in zijn hoofd... op de meest onmogelijke tijdstippen.
Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op de website van KunstNet. De uitzendingen zijn dagelijks mom 10:00 uur en 22:00 uur te zien via HALStad Centraal TV.
Pin It
Bekeken: 4049x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/