In gemeente Alkmaar heeft slechts 13,7% van de gelabelde woningen energielabel A of B. Dit blijkt uit een rapport van Calcasa. Daarmee scoort de gemeente ruim onder het landelijk gemiddelde. Heerhugowaard en Langedijk scoren met respectievelijk 57,5% en 51,5% ruim bovengemiddeld.

Dat Alkmaar een laag percentage heeft is natuurlijk niet zo heel verwonderlijk, met haar historische binnenstad en wijken van voor de tijd dat goede isolatie verplicht werd. Veel grote steden lopen achter. Desalniettemin is er dus nog meer werk aan de winkel voor het gemeentebestuur, dat graag als vooruitstrevend gezien wil worden op het vlak van duurzaamheid.

Calcasa wijst er in het rapport tevens op dat een beter energielabel gemiddeld een 2% hogere waarde bij vergelijkbare woningen oplevert. Dat is 6.000 euro op een de gemiddelde verkoopprijs van 297.000 euro. Twee of drie trapjes hoger levert gemiddeld een 2,8% en 3,6% hogere prijs op. Daarmee lijkt het in ieder geval aantrekkelijk voor particulieren om hun woning onder handen te nemen, ook als ze niet van plan zijn er nog lang te wonen, maar ook de gemeente en woningcorporaties kunnen er beter op worden.

Woningcorporatie Van Alckmaer is bezig met renovatie in de lagere flats aan de Amalia van Solmsstraat, en de hoge flats aan de Albertina Agnesstraat en Vondelstraat.
Pin It
Bekeken: 2485x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/