De politie meldt dat er een waarschuwingsbrief is gestuurd aan bijna negenhonderd mensen die vorig jaar zijn betrapt met illegaal vuurwerk. Met de brief wil het Vuurwerk Internet Team van de politie voorkomen dat zij dit jaar opnieuw de fout ingaan. Zeker een derde van de aangeschreven personen is minderjarig. Daarom is de brief geadresseerd aan hun ouders.

“We doen al maanden onderzoek naar illegale online handel en achterhalen daarbij gegevens van kopers en verkopers”, zegt Henk van Binnendijk, rechercheur van het team dat onder de noemer ‘Project Oorworm’ zijn werk doet. “Het internet wordt zo steeds minder een veilige en anonieme plek voor kopers en verkopers van vuurwerk.”

Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan niet alleen forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen, maar het is ook levensgevaarlijk. Illegaal vuurwerk veroorzaakt ieder jaar weer veel ongelukken en ernstige brandschade. Onveilige opslag in woningen zorgt voor grote veiligheidsrisico’s, maar ook postbezorgers lopen ongemerkt grote risico’s. Voor het versturen van vuurwerk wordt veelal gebruik gemaakt van reguliere koeriersdiensten.
Pin It
Bekeken: 2258x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/