Donderdag is Gebouw C van Inholland Alkmaar feestelijk geopend. Huug de Deugd, lid van het Inholland bestuurscollege, gedeputeerde Adnan Tekin en burgemeester Piet Bruinooge verzorgden de officiële handeling, met behulp van een zorgrobot.

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) gaf het gebouw samen met huurders en Inholland een eigen identiteit met daarin centraal gesteld innovatie, experimenteren, inspireren en leren. Er worden masterclasses, workshops, netwerkbijeenkomsten en kenniscafés georganiseerd. Onderwijs, bedrijfsleven en overheid  kunnen er hun krachten bundelen om de economie van regio Noord-Holland Noord te versterken, met focus op duurzame energietoepassingen.

In het Innovatielab en Datalab kunnen Inholland studenten in teamverband samen met docenten en onderzoekers werken aan praktijkgerichte innovatie. Voor overheden is er plek, maar ook bedrijven en organisaties kunnen met hun technische vraagstukken terecht in Gebouw C. Inmiddels gevestigd zijn Investa, Ontwikkelingsbedrijf NHN, IDEA, Teamwork Technology, Blue Hart, Hygro, Sustenso, Koopman Optima en TerraTechnica.

Burgemeester Bruinooge: "Voor Alkmaar en de regio is de komst van Gebouw C belangrijk omdat het bijdraagt aan een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Duurzame energie innovaties hebben zich laten zien als een belangrijke stuwende kracht voor de regionale economie. Naast de Telefooncentrale en de Ondernemerstuin hebben wij een nieuwe plek gecreëerd waar bedrijven elkaar kunnen vinden en inspireren."

Huug de Deugd is trots op het Innovatielab. Hier kan worden geëxperimenteerd en geïnnoveerd en daarbij is fouten onderdeel van het leerproces. "Ons motto is dan ook 'Durf te leren!'.

Gedeputeerde Adnan Tekin: "In TerraTechnica leggen wij de focus op duurzame energie en zorgen we ervoor dat leerlingen kiezen voor een technische HBO-opleiding en dat deze beter aansluit op de arbeidsmarkt. Maar het is ook belangrijk dat scholen en bedrijven elkaar weten te vinden. Leerlingen leren al heel vroeg wat ze kunnen bereiken met netwerken. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen."

TerraTechnica ontwikkelt een Centre of Expertise. Dit kenniscentrum ondersteunt bedrijven, organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen richting duurzame energietechnologie.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in Gebouw C kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijken op gebouw-c.nl.
Pin It
Bekeken: 2969x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/