Bijna onopvallend hangt-ie halverwege de Achterdam; een groen afgesloten kastje met een AED of Automatische Externe Defibrillator. Een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand en dus levens kan redden.

Exploitant Frans Snel is er blij mee. "Eigenlijk zou er overal eentje moeten hangen. Het is toch een uitstraling voor de buurt." Het is jaren geleden één keer voorgekomen dat iemand een hartstilstand kreeg in een halletje in het prostitueestraatje. "Dat is zo lang geleden, toen waren die dingen er nog niet eens. Anders hadden we er wel eerder eentje opgehangen", verklaart Snel. "Het zijn handige dingen en je kan ze niet zomaar openmaken zonder dat het nodig is. Als je 112 belt als iemand een hartstilstand krijgt dan geven ze je een code om hem open te kunnen maken."

Exploitanten krijgen binnenkort een cursus bedrijfshulpverlening waar ze onder andere leren hoe ze een AED moeten gebruiken. In totaal hangen er nu 65 AED's in Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 2240x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/