"Als we er één uit huis kunnen krijgen dan is het voor ons al een succes," zegt vrijwilliger Rob van het buurthuis Oud-Overdie, die bij de koffiecaravan voor het buurthuis staat.

In het kader van de Week van de Eenzaamheid heeft het buurthuis meerdere projecten lopen om eenzame mensen te betrekken bij buurtgenoten. Zo staat er op dinsdag voor de deur van het buurthuis een koffiewagen van NME, waar buurtgenoten gratis een kopje koffie of kommetje soep kunnen krijgen. Ondanks het druilerige weer zijn er in de ochtend al een handjevol koffiedrinkers langs geweest. Niet alleen voor de koffie maar ook voor een praatje.

Om nog meer mensen te wijzen op het initiatief gingen de vrijwilligers langs de deuren in Oud-Overdie om buurtbewoners uit te nodigen en over te halen om een kopje koffie of kommetje soep te halen. Een aantal reageren positief. Maar de meesten blijven liever thuis of durven de deur niet open te doen voor de vrijwilligers.

"Het is moeilijk om eenzame mensen over de streep te trekken", zegt Hanneke Vries van Artiance. Op initiatief van coalitie Erbij, een landelijke samenwerkingsverband rond eenzaamheid, probeert Artiance deze week in de buurthuizen van Overdie, Hoefplan en Oud-Overdie met kunstprojecten mensen uit hun isolement te trekken.

Zo waren dinsdagochtend een paar buurtbewoners in het buurthuis Oud-Overdie bezig met het beschilderen van een houten bord. De bedoeling is dat deze in het raamkozijn gezet worden bij de mensen thuis en het 'Kom-erbij'-gevoel in de buurt te vergroten. Ook honden met hun baasje worden in het buurthuis op de foto gezet. Deze foto's worden later deze week geëxposeerd in het buurthuis tijdens het Aan taaaaafel-project.

De vrijwilligers zijn het er over eens; als maar één persoon uit zijn isolement getrokken kan worden dan is het volgens hen al een succesvol project.
Pin It
Bekeken: 2457x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/