Dinsdag begon GGD Hollands Noorden in Sporthal Oosterhout in Alkmaar met het vaccineren van jongeren tegen meningokokken ACWY. Alle jongeren uit Alkmaar die tussen 1 mei en 31 december van dit jaar 14 jaar worden, hebben hiervoor een oproep gekregen. De opkomst was 87,6%. De komende weken zijn jongeren uit de andere gemeenten aan de beurt.

De meningokokbacterie kan zorgen voor hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. De bacterie wordt overdragen via de lucht. Sinds 2015 was er een toename te zien in besmettingen van het type W van de meningokokken. Daarom kondigde het RIVM eerder dit jaar aan jongeren te gaan vaccineren. Vanaf 2019 worden jaarlijks alle 14-jarigen uitgenodigd voor een meningokokken ACWY-vaccinatie. In 2019 is er een vaccinatieronde voor jongeren met de bedoeling dat eind 2019 alle 14 tot 18-jarigen zijn gevaccineerd. Kinderen van 14 maanden krijgen sinds april dit jaar al een inenting met het meningokokken ACWY-vaccin. Voorheen werd alleen ingeënt tegen type C.

Alkmaarse jongeren die tussen 1 mei 2004 en 31 december 2004 geboren zijn, in totaal 702, kregen een oproep voor het meningokokkenvaccin. Jongeren die geen gehoor hebben gegeven aan de oproep krijgen opnieuw een uitnodiging. Ellis Abbema adjunct-directeur Jeugd GGD Hollands Noorden: "We zijn blij met de hoge opkomst. We zien tot nu toe een landelijke gemiddelde van 85%, we vinden 87,6% dus goed nieuws."
Pin It
Bekeken: 3228x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/