De uitroep ‘We wisten absoluut niet dat hier gebouwd zou worden’, was de laatste tijd veelvuldig te horen in de Alkmaarse raadszaal. Veel inwoners van de gemeente Alkmaar blijken niet goed op de hoogte van plannen in de publieke ruimte die spelen bij hen in de buurt. Dit is vooral lastig als het bouwplannen betreft waarover de gemeenteraad een beslissing moet nemen. Als er dan kritiek is op de plannen is men vaak te laat en dan ontstaat terecht irritatie bij de inwoners.

"We hebben nu al een aantal keren meegemaakt dat bewoners met voldongen feiten werden geconfronteerd en BAS kan zich voorstellen dat dat heel vervelend is. Daarom hebben we aan de wethouder gevraagd of dat niet beter georganiseerd kon georganiseerd", aldus BAS-raadslid Willem Peters. Wethouder Braak, beloofde dat hij er mee aan de slag zou gaan. Hij hield woord en binnen korte tijd kwam hij met een doorwrocht voorstel voor een betere informatievoorziening. "De gemeente gaat nu op alle mogelijke manieren de website officielebekendmakingen.nl promoten. Op die website
worden alle plannen die de gemeente heeft in de publieke ruimte ruimschoots van te voren bekend gemaakt. Zo kan elke inwoner van Alkmaar goed op de hoogte zijn en eventueel op de bekendmaking reageren", aldus Peters.

Er worden een aantal maatregelen genomen om de website bekender te maken, waaronder een campagne op de social media kanalen van de gemeente en vertoning van de webpagina op schermen in de wachtruimte van het Stadskantoor. Daarnaast wordt in de Stadskrant tot 1 januari een artikel geplaatst over de website en wordt de informatie op alkmaar.nl aangescherpt.
Pin It
Bekeken: 2885x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/