De partijen PvdA en Groen Links hebben maandag samen een motie ingediend om werkloze 55-plussers een maatwerkcontract aan te bieden waarbij deze groep intensieve begeleiding krijgt naar nieuw werk. De motie is met brede steun aangenomen.

Oudere werklozen komen moeilijk aan werk. Hulp van de gemeente kan uitkomst bieden om deze groep uitkeringsgerechtigden weer aan de slag te krijgen. Door deze mensen begeleiding op maat te geven levert dat meer participatie op, betaald of onbetaald, dan wanneer ze alleen gecontroleerd worden op hun sollicitatieactiviteiten.

Volgens de partijen is de gewone sollicitatieplicht voor 55-plussers een "frustrerende tijdverspilling" waardoor ze ook nog eens minder tijd hebben om een andere invulling te geven aan hun leven. Ontheffing van de sollicitatieplicht kan een onderdeel zijn van het maatwerkcontract, bijvoorbeeld als er een stage of leerwerktraject wordt gevolgd.
Pin It
Bekeken: 2344x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/