Het Alkmaarse college is van plan om met ingang van 1 februari 2019 ontheffing te verlenen taxi's die de binnenstad in willen. Passagiers kunnen vanaf dan opgehaald en afgezet worden binnen de stadskern. OPA-raadslid Ruud van Lier is in zijn nopjes met de antwoorden van het college op zijn taxi-vragen.

De ontheffing geldt niet voor het kernwinkelgebied met daarin de voetgangerszone, omdat het college vindt dat rijdende taxi's hier het "winkelklimaat en toeristenverblijf zullen verstoren". Ook wil het college niet dat taxi's vanaf de Mient en de Houttil horecaklanten oppikken. Hiervoor blijft de Marktstraat de aangewezen plek.

Naast de taxi's wil Van Lier ook dat zorgverleners, die acute zorg aan binnenstadbewoners leveren, toegang krijgen. "Het aanvragen van een pas duurt zo'n zes weken. Dat kan niet bij acute zorg. Ik heb signalen ontvangen dat er zorgverleners zijn die hierdoor geen zorg meer verlenen in de Alkmaarse binnenstad."
Pin It
Bekeken: 3325x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/