De aanbestedingsperikelen rond de gesloten jeugdzorginstelling Transferium hebben ook effect op onderwijsinstelling De Spinaker. Dat stellen GGZ Noord Holland Noord en onderwijsstichting Ronduit per brief aan gemeente Alkmaar, zo meldt NHD.

Beide partijen spreken in de brief hun zorgen uit over het voortbestaan van De Spinaker, dat onderwijs biedt aan kinderen en jongeren met complexe problemen. Ook de kinderen van Transferium hebben onderwijs bij De Spinaker.

Als woensdag de rechter beslist dat de aanbesteding van de gesloten jeugdzorg naar Horizon uit Rotterdam gaat en hierdoor het Transferium in Heerhugowaard moet sluiten, verwachten Ronduit en GGZ dat de Transferium locatie van de Spinaker ook zal sluiten. De Alkmaarse vestiging loopt geen gevaar.

De Spinaker maakt deel uit van het netwerk dat de instellingen in de afgelopen tien jaar zorgvuldig hebben opgebouwd op het gebied van verslavingszorg, jeugdzorg, onderwijs en kinder- en jeugdpsychiatrie. Dit netwerk kan door de beslissing van de rechter uiteenvallen. Uiteindelijk zijn de jongeren hiervan de dupe.
Pin It
Bekeken: 2621x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/