Al een tijdje onderzoekt Prorail samen met de gemeente Heerhugowaard de mogelijkheid om een opstelterrein voor Intercitytreinen aan te leggen. Tot voor kort was het min of meer een feit dat voor Sprinters eenzelfde terrein zou worden aangelegd in Uitgeest. Het CDA heeft begrepen dat dit plan op losse schroeven staat en dat de Sprinters mogelijk ook in Heerhugowaard komen te staan. De fractie vreest extra drukte bij de spoorwegovergangen van de Helderseweg en de Noorderkade.

De overwegen beperken volgens het CDA de doorstroming van autoverkeer, omdat deze overdag tot wel twaalf keer per uur sluiten. Op sommige uren zijn ze zelfs de helft van de tijd dicht. Als er in Heerhugowaard een opstelterrein voor alle treinen komt, betekent dat volgens de fractie nog meer spoorwegsluitingen. Dat is volgens de partij niet gewenst, gezien de drukte die er nu al is.

Het CDA vraagt zich af of het college het met de partij eens is, en wat het college gaat doen om te zorgen dat de doorstroom van auto's adequaat blijft bij de overgangen, nu het nog kan.

De locatie Uitgeest blijkt een zachte bodem te hebben en heien zal de aanleg van een treinstalling veel duurder maken. Daarnaast is het gebied waardevol vanwege de natuur, recreatie en duurzame landbouw.
Pin It
Bekeken: 3268x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/