De politie van Alkmaar heeft de afgelopen periode meermalen automobilisten in het donker zien rijden met alleen dagrijverlichting. Een aantal is langs de kant gezet om hierop aangesproken te worden. Automobilisten worden geadviseerd om alerter te zijn als zij in het donker of in de mist rijden.

Bestuurders vergeten nog wel eens om hun dimlicht, de "gewone" verlichting, aan te doen als de dagrijverlichting of het stadslicht aardig wat licht afgeeft. Maar ook tijdens mist zijn er bestuurders die geen dimlicht voeren. Mogelijk komt die doordat zij de lichtknop op automatisch hebben staan. De sensoren registeren mist niet.

Als het zicht tijdens sneeuw of mist minder is dan ongeveer 200 meter, mag ook het mistlicht gevoerd worden. Het mistachterlicht mag alleen worden ingeschakeld wanneer sneeuw of mist (niet regen!) het zicht voorbij 50 meter belemmert.
Pin It
Bekeken: 7257x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/