Door tientallen defecte lantaarnpalen is het woensdagavond donker gebleven in de Alkmaarse straat Vlietwaard. Het huis van Ellen staat pal voor zo'n kapotte paal, maar de Alkmaarse heeft iets bedacht: kerstverlichting.

Ellen heeft als alternatief een lichtsnoer over het hek gehangen. "Ik heb de kerstverlichting er maar bijgehaald, het was hier zo donker. Nu hebben we een beetje licht in de tuin, dat is toch wel een prettig idee. En daarbij is het ook handig voor mensen die langslopen, die zien nu nog enigszins waar ze hun voeten neerzetten", vertelt zij enthousiast. "We kunnen weer zien wat we zeggen, maar het ziet er ook gezellig uit, toch?", vult kennis Miranda aan.

De kerstverlichting is niet alleen handig voor het licht, maar tegelijkertijd hangt het nu ook maar alvast: "Dat scheelt in december weer wat sjouwwerk en gedoe." Meerdere buurtbewoners hebben het voorbeeld van Ellen opgevolgd. Inmiddels zijn er nu zo'n zeven tuinen versierd met kerstverlichting.
Pin It
Bekeken: 3529x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/