De Munnikenweg in Oudorp krijgt binnenkort de status van gemeentelijk monument. Hiermee geeft het college gehoor aan de raadsmotie voor de bescherming op initiatief van raadslid Willem Peters (BAS). Op zaterdag 8 december krijgt de weg een ‘fietsdoop’ met een lint van fietsers, aangevoerd door wielrenner en Oudorper Laurens ten Dam. Liefhebbers zijn welkom om mee te fietsen.

Deze bijzondere weg werd ruim zeven eeuwen geleden aangelegd langs de kastelen De Nieuwburg en Middelburg door graaf Floris V, om zijn leger een betere doortocht te bieden. De Munnikenweg dankt zijn naam aan de monniken van het nabijgelegen Karmelietenklooster. Later kreeg het de karakteristieke bedekking met kinderkopjes of kasseien, die tegenwoordig een sportieve uitdaging is voor wielrenners. De bescherming wordt daarom gevierd met een fietsdoop.

Raadslid Peters fietst uiteraard ook mee, samen met wethouder Erfgoed, Christian Braak. Het peloton vertrekt vanaf het stadhuis, waar de deelnemers eerst worden toegesproken door wethouder Sport, Pieter Dijkman en door Laurens ten Dam. Om 13:45 uur start de fietstocht vanaf de achterkant van het stadhuis, in de Breedstraat. Hier kan iedereen aansluiten die met deze unieke doop wil meefietsen. "De Munnikenweg is bij velen al een begrip, maar door de bescherming komt ook zijn eeuwenoude geschiedenis beter onder de aandacht", aldus wethouder Erfgoed Christian Braak.

Om de historie van de plek zichtbaar te maken komen er drie nieuwe straatnaambordjes met uitleg. Tijdens de rit wordt één van die bordjes officieel onthuld. Na afloop van de rit staat voor de fietsers een versnapering klaar in partycentrum Meereboer in Oudorp. Hier kunnen fans tot uiterlijk 15:00 uur een speciale bidon ophalen, gesigneerd door Laurens ten Dam.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie de tocht wil bijwonen kan zich aanmelden via dit aanmeldformulier.
Pin It
Bekeken: 2704x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/