Eindexamenleerlingen van mavo 4 op PCC Fabritius in Alkmaar kregen afgelopen week les over de ‘kooi van Faraday’, waarin al hun mobiele telefoons werden opgeborgen tijdens een interessante les over techniek en ondernemerschap. De leerlingen vroegen zich ondertussen af: “…maar kan echt niemand mij nu bellen?”

Vijf studenten van de opleiding technische bedrijfskunde van Inholland verzorgden op de mavo-school in Alkmaar een aantal gastlessen over de ‘kooi van Faraday’ die magnetische velden buitensluit, en de werking van hun Mobobox. Die biedt een oplossing voor het probleem dat mobiele telefoons, als ze niet worden gebruikt gedurende de les, wel vaak met hun gepiep en gerinkel flinke stoorzenders vormen. Sandra Kerkhof, directeur van PCC Fabritius: "Deze studenten ambiëren geen onderwijs-carrière, maar kunnen onze mavo-leerlingen een natuurkundig principe demonstreren en tegelijk laten kennismaken met ondernemerschap. Juist voor onze leerlingen een zeer interessante combinatie, vandaar dat ze aandachtig hebben zitten luisteren.”

De leerlingen waren enthousiast over de les en kwamen met reacties die varieerden van "de Mobobox werkt echt beter dan de telefoontas die we in de klas gebruiken" tot "handig tijdens het schriftelijk examen." Tijdens de les vroegen de mavo-leerlingen of de Mobobox ook werkt wanneer er via WhatsApp wordt gebeld en of er bij het blokkeren van het signaal verschillen zijn aan te wijzen tussen providers. Direct nadat de telefoons weer uit de mobobox mochten, wachtte de mavo-leerlingen nog een aangename verrassing: “Wow, er komen nu ineens heel veel berichtjes tegelijkertijd binnen.”

Alex Oud, woordvoerder van de vijf ondernemende Inholland-studenten: “Voor het vak ‘ondernemen’ wilden wij een product in de markt zetten dat een maatschappelijk probleem zou helpen oplossen. We hebben de Mobobox ontwikkeld en daarvan al tien stuks verkocht. We hopen natuurlijk dat er nog meer scholen geïnteresseerd zijn.” De komende weken zal blijken hoe succesvol hun onderneming is. PCC Fabritius heeft in ieder geval een Mobobox aangeschaft.
Pin It
Bekeken: 2366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/