Ondanks dat de lokale hoteliers hebben aangegeven dat zij last hebben van de illegale verhuringen via Airbnb, heeft het college besloten geen specifiek beleid te zullen maken voor Airbnb. Ook in de pas aangenomen nota ‘Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord’ wordt niets gezegd over het fenomeen Airbnb.

Het college geeft hiermee antwoord op de eerder gestelde vragen van Willem Peters van BAS. “De gemeente schrijft dus een nota over de toekomstige ontwikkelingen binnen de verblijfsrecreatie en zegt niets over Airbnb, terwijl steeds meer toeristen de kant van Alkmaar uitkomen. Een gemiste kans,” zegt Peters. Niet alleen de hoteliers klagen, ook mist de gemeente inkomsten zoals de toeristenbelasting en kunnen de veiligheidsregels niet gecontroleerd worden.

Toeristen met rollende koffertjes in woonwijken is niet alleen meer voorbehouden aan steden als Amsterdam. De stroom toeristen die Amsterdam aandoet, waaiert steeds meer uit over de provincie en boekt kamers via Airbnb in gemeenten zoals Alkmaar. Deze kamers of appartementen worden via de website van Airbnb verhuurd door particulieren.

 
Pin It
Bekeken: 3259x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/