In park De Hout in Alkmaar zijn 'mysterieuze' plastic kaartjes opgehangen met het logo van Stichting Red De Hout erop. Volgens de stichting probeert iemand hen in een kwaad daglicht te stellen door uitgerekend plastic te gebruiken. Aannemelijker lijkt echter dat één van de 4.135 leden van de Facebookgroep van de stichting op eigen houtje, met goede bedoelingen, de kaartjes heeft ophangen. Het bestuur kan immers niet iedereen in de gaten houden, erkent Janet Westerhof, actief lid van de stichting dan ook.

"Het is erg aannemelijk dat iemand ons negatief in beeld wil brengen door plastic aan de bomen te hangen. Zelf heb ik nog geen kaartje gezien, maar ze zijn er dus wel. Dat is eigenlijk al erg genoeg", vertelt Janet Westerhof. "En daarbij, áls wij als stichting iets op zouden hangen dan zou dat sowieso al geen plastic zijn, maar papier of hout bijvoorbeeld. Zoiets hebben we al eens gedaan Maar plastic? Nóóit."

De uitspraak van de Raad van State over het wel of niet kappen van bomen is op 9 januari. Volgens Janet en Red De Hout is die hele kap onnodig: "Ze kunnen makkelijk ergens anders op het terrein gaan bouwen als ze dat willen, maar er is al zoveel van De Hout afgesnoept. We willen niet dat daar nog meer bij komt."

Wie de kaartjes heeft opgehangen en waarom, is vooralsnog niet zeker. Janet adviseert wandelaars in De Hout wel om de kaartjes weg te halen als ze gespot worden.
Pin It
Bekeken: 2422x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/