“We hebben eindelijk een einde gemaakt aan de onzinnige hondenbelasting”, jubelt David Rubio Borrajo (PvdA) op Twitter. Opvallend omdat het nooit een speerpunt is geweest van de PvdA. Het stond wel prominent in het programma van bijvoorbeeld de VVD. Het afschaffen van de hondenbelasting was een speerpunt in het coalitieakkoord ‘Alkmaar aan zet’.

Met ingang van 1 januari 2019 wordt in gemeente Alkmaar geen hondenbelasting meer geheven. Dit werd dinsdag officieel bekendgemaakt via Overheid.nl.

Sinds 2017 betalen hondeneigenaren 50 euro per jaar aan belasting voor hun viervoeter. Alkmaarders waren voor 2017 al bekend met de hondenbelasting, maar voor inwoners van Graft-De Rijp en Schermer was dit nieuw.

Het belastinggeld werd gebruikt om bijvoorbeeld voorzieningen te treffen en om overlast door honden te beperken. Zoals het inrichten van veilige losloopgebieden, hondentrimbanen of hondenzwemplekken. Ook de hondenpoepzuiger en de ‘hondenhaltes’, de prullenbakken met hondenpoepzakjes, werden van het belastinggeld betaald.
Pin It
Bekeken: 9784x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/