Donderdagmiddag is tegenover de ingang van de Singelgarage in Alkmaar een bronzen buste van 'bekende Alkmaarder' Maria Tesselschade Roemers onthuld door wethouder Christian Braak en kunstenaar Fabio Pravisani. Na de nieuwjaarsbrand van 2015 in de Langestraat, vond een grote
archeologische opgraving plaats. Daarbij werden voorwerpen gevonden die ooit toebehoorden aan Maria Tesselschade Roemers Visscher.

Onder andere haar schoen werd gevonden en die bleek in verrassend goede conditie te verkeren. Bert Waardijk van Waardijk schoenen liet na een zoektocht van meer dan een jaar naar een geschikte 'ambachtelijk specialist' twee replica's van het schoentje maken. Eén schoen is te zien in het Muiderslot waar ze regelmatig was, de ander is tot eind mei in de winkel van Waardijk te bewonderen.

De bekende dichteres, graveerster en duizendpoot woonde vanaf 1629 in de Langestraat en was een sterke, getalenteerde vrouw die eigen keuzes maakte waardoor beroemde dichters als Vondel, Huygens en Barlaeus onder de indruk van haar waren.
Pin It
Bekeken: 2574x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/