Erfgoedvereniging Bond Heemschut, de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de Stolp’ en het Westfries Genootschap roepen op geen vuurwerk af te steken rond stolpboerderijen en andere panden die met riet zijn gedekt. Zo moet brand voorkomen worden. Vorig jaar brandde een stolpboerderij in Berkhout af door vuurwerk.

Met name vuurpijlen zorgen voor brandgevaarlijke situaties als ze worden afgestoken in de buurt van stolpboerderijen, molens en andere gebouwen met rieten daken. Een vuurpijl kan in het riet vast komen te zitten en zo brand veroorzaken. Erfgoedvereniging Bond Heemschut, de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de Stolp’ en het Westfries Genootschap hopen daarom dat Noord-Hollanders de veilige afstand van 75 meter aan willen houden. Daarbij is het ook belangrijk op de windrichting te letten.

Eigenaren van stolpboerderijen en andere rietgedekte gebouwen kunnen ook maatregelen nemen. Er wordt aangeraden om het riet zelf nat te spuiten, bij voorkeur meerdere keren op een dag. Zo raakt het riet verzadigd door vocht en is daarmee veel minder vatbaar voor brand door vuurwerk. Verder roepen de drie partijen gemeenten op vuurwerkvrije zones aan te wijzen in gebieden met veel rietgedekte panden.
Pin It
Bekeken: 2530x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/