De 117 euro per vierkante meter die het Noordwest Ziekenhuis moet betalen voor de grond die nodig is om de nieuwbouwplannen te realiseren is veel te weinig en daarmee verleent de gemeente Alkmaar volgens Red de Hout een vorm van staatssteun aan het NWZ.

Volgens de gemeentelijke juristen is dat onzin, maar de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren zijn zeer benieuwd naar een onafhankelijk rapport dat op 3 januari beschikbaar zou moeten komen. De gemeente heeft in 2004 al eens een overeenkomst over verkoop van grond aan AZ aangepast omdat toen ook twijfel was over staatssteun. Over eventuele volgende stappen mocht blijken dat er nu iets niet in de haak is, is nog niets duidelijk.

Het is een wat opmerkelijk middel dat Red de Hout hanteert naar aanleiding van een nota van een landelijk expert op het gebied van staatssteun. "Het valt inderdaad een beetje buiten het pallet aan middelen dat we normaal gesproken inzetten", zo laat Red de Hout voorzitter Johan Bos weten, om daar vervolgens een vastberaden "maar we zullen ieder middel inzetten om De Hout te redden" aan toe te voegen. "Als het nodig is zullen we deze zaak aanhangig maken bij de Europese Commissie."

Op de vraag of de patienten van het NWZ niet uiteindelijk de dupe gaan worden van dit spel dat inmiddels flinke knikkers kent reageert Bos overtuigd: "We geloven niet dat de dienstverlening in het geding komt als blijkt dat er inderdaad sprake is van staatssteun. De dienstverlenig van het NWZ is nu al prima zo blijkt uit de jaarlijkse top 100 van het AD. Het is gewoon vreemd dat het NWZ deze grond nodig heeft, daarmee wordt het groter dan het Erasmus MC in Rotterdam en het OLVG in Amsterdam die wél op eigen grond wisten te verbouwen."
Pin It
Bekeken: 2347x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/