Het fietsnetwerk in de regio Alkmaar was al goed, maar er wordt nog altijd gewerkt aan verbetering. Zo waren in april plannen aangekondigd voor een zogenaamde snelfietsroute van regio IJmond tot in Heerhugowaard. Nu komt de Provincie met het ’Concept Perspectief Fiets’, met daarin een meervoudige aanpak om het fietsen te stimuleren, onder met zogenaamde doorfietsroutes en het tackelen van barrières.

Aan de hand van een uitgebreide analyse, wordt geconcludeerd dat onze regio al erg fietsvriendelijk is. Alkmaar wordt zelfs een 'echte fietsstad' genoemd.  De fiets heeft in de regio dikwijls een streepje voor op de bus, omdat de buslijnen veelal uitspreiden vanaf station Alkmaar. Daarentegen vormen alle wateren, het spoor en de N-wegen behoorlijk wat barrières waarvoor soms een heel stuk moet worden omgereden. Ook werd geconstateerd dat er regionaal relatief minder samenwerkt en dat de provincie hierin een regisserende rol kan spelen.

In april werd in plannen al gerept over een 'snelfietsroute' van regio IJmond tot in Heerhugowaard. Daar moeten er meer van komen, al zijn ze herbenoemd tot 'doorfietsroutes', en ze moeten er ongeveer uit gaan zien als de fietsstraat bij het Strand van Luna in Heerhugowaard. De paden zijn ontworpen om comfortabel 25 km/uur te kunnen fietsen zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Ze zijn breder, hebben flauwe bochten en zo min mogelijk punten waar gestopt of ingehouden moet worden.

Andere verbeterpunten in het concept hebben betrekking tot het doorbreken van fysieke barrières, versterking van de combinatie fiets en openbaar vervoer, veilige fietsstallingen, promotie van de OV-fiets en veiligheid met name om scholen en OV-knooppunten. Vooral het doorbreken van barrières is in regio Alkmaar een kostbare aangelegenheid. Dan denk je al snel aan nieuwe bruggen en tunnels.

Het doel is dat er in 2050 een compleet, fijnmazig, herkenbaar en comfortabel
netwerk van fietsvoorzieningen gecreëerd is door heel Noord-Holland en dat het volop wordt gebruikt, ook door toeristen. Dat wordt vooral mogelijk gemaakt door het kabinet, dat in oktober 2017 voor de fietser 100 miljoen euro vrij maakte. (foto: Provincie)
Pin It
Bekeken: 2368x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/