Vanaf woensdag 6 februari gaat een nieuwe reeks cursussen van start bij het Regionaal Archief Alkmaar. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die op zoek naar het verleden van bijvoorbeeld hun familie, woning of woonplaats. De 6e vindt er een introductiemiddag plaats. Deze duurt van 14:30 tot 16:30 uur en is gratis te bezoeken.

In maart wordt ook een speciale cursus gegeven over het leven van Alkmaarse vrouwen in de tweede helft van de negentiende eeuw. In iedere les worden bijzondere archiefstukken getoond die de vrouwen van toen tot leven brengen. Truitje Bosboom-Touissant, Cécile de Jong van Beek en Donk, Cornelia Hendrika Tigler Wybrandi zijn voorbeelden van vrouwen over wie in de cursus wordt verteld. Aan de hand van romans, dagboeken en andere persoonlijke documenten leren cursisten meer over de levens van de vrouwen, hun werk en hun ideeën.

De cursusdagen over negentiende-eeuwse vrouwen vinden plaats op vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 maart. Deelname bedraagt 60 euro. De cursus wordt gegeven door Renate Sun-Louw.

Een overzicht van het hele cursusaanbod bij het Regionaal Archief is te vinden op regionaalarchief.nl. Hier staat ook meer informatie over de inhoud, data en kosten van de verschillende cursussen. Voor alle cursussen geldt: vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 072 8508200.
Pin It
Bekeken: 2012x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/